Певецът не успя да надвие COVID-19

Почина вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов. Това потвърдиха за NOVA негови близки. След продължителна борба той загуби битката с коронавируса.Стотици творци, фенове и приятели на Димо се простиха с него в социалните мрежи, а в помощ на семейството му започва дарителска кампания.

СНИМКИ НА ДИМО СТОЯНОВ ВИЖТЕ ТУК

В началото на декември за музиканта се търсеше донор на кръвна плазма. След като помощта дойде, състоянието на Стоянов беше временно стабилизирано. Въпреки това, певецът не успя да надвие болестта.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария.

„ЖИВОТ ВКЪЩИ“: Димо от P.I.F. с призив да си останем у дома (ВИДЕО)

От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков. През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002 г. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период (Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата). Записана е и песента Обърквация, която обаче не е включена в албума.

През 2006 г. се появява и албумът Passion In Fact, който е предоставен за свободно сваляне от официалния им сайт.

„Добре дошли у дома”: Група P.I.F. с нов музикален спектакъл

През 2010 g. музикантите от П.И.Ф. (с изключение на Димо) се присъединяват към проекта V.O.XX на Дичо от Д2.

Четвъртият им албум се казва P.I.F.4 и излиза през 2013 г. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015 g. издават петия си албум P.I.F.5. Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Димо Стоянов! Поклон пред паметта му!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.