Ваксинацията ще започне в неделя в десет болници, които са на първа линия в борбата с коронавируса пристигнаха в Румъния

Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния. Медикаментите пристигнаха със специален камион, който прекоси унгарско-румънската граница през граничен пункт "Нъдлак 2".

Подгласничка на "Мис Свят" разработва ваксината на Оксфорд (СНИМКИ)

На границата камионът бе посрещнат от ръководителя на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат и от ръководителя на Националния комитет за координация на дейностите по ваксиниране д-р Валериу Георгица.

Първите ваксини тръгнаха към държавите от ЕС

Камионът с първите дози ваксина, отпуснати на Румъния, ще бъде ескортиран до столицата Букурещ от екипи на полицията и жандармерията.Медикаментите следва да пристигнат във военномедицинския изследователски институт "Кантакузино", който е избран като национален център за съхранение на ваксините срещу COVID-19.

Белгийско градче се прочу като "спасител на света"

Ваксинацията ще започне в неделя в десет болници, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.