За случилото се разказа Диляна Гелева

Жена твърди, че е била нападната от медик в плевенската болница „Д-р Георги Странски”. Потърпевшата публикува и видео в социалните мрежи, в което заявява, че причината за агресията е объркана заявка за рентген. За случая е подаден сигнал в полицията, а лечебното заведение започва вътрешна проверка.

Диляна Гелева отива в болницата, след като нейната 80-годишна баба се наранява при падане. От Спешния кабинет са изпратени със заявка за рентгенова снимка. Вместо ребрата обаче, е снимана тазобедрената става на жената. Оказва се, че заявката е объркана от кабинета. Когато се връщат отново, са посрещнати със скандал, твърди жената. 

„В момента, в който ни видя за втори път, се развика: "Какво правите тук пак? Аз няма да се занимавам с вас цял ден". Обясних, че става въпрос за объркване от нейните колеги. При това ми каза: „Ти сляпа ли си, ма”. Говори ми на „ти”, макар че я помолих да се обръща към мен учтиво, защото не се познаваме”, разказа потърпевшата. Лекарката дори й посегнала, хвщайки я за ръката. Вследствие на това жената получила драскотини. 

Гелева посочи, че са чакали доста време, но не били ядосани. „Знаем, че медиците са доста натоварени и се съобразяваме”, добави жената.

При първото посещение на рентгена потърпевшата разказа, че лекарката се е държала любезно. „По никакъв начин не съм очаквала, че поведението на този човек ще се обърне на 360 градуса. Обяснявам си го с това, че ни вижда за втори път в рамките на половин час и пак трябва да ни обслужи”, коментира Гелева.

Жената каза, че се е опитала да се свърже с ръководството на болницата. Подала е жалба в районно управление, възнамерява да се жалва и в прокуратурата.

Екипът на NOVA прави опити да се свърже с ръководството на болницата, за да разбере позицията и на другата страна.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.