Пожарникар спря теч на газ от влак с 16 цистерни

С най-високото отличие - почетен знак на МВР трета степен, беше награден главен инспектор Свилен Рачев, който обезопаси цистерна на гара Борово. На 16 декември рискувайки живота си, той спря теч на газ от композиция с 16 цистерни. Тогава бяха евакуирани близо 300 души.

Кой е човекът, предотвратил взрив като този в Хитрино

„Горд съм с вас, поздравявам всички пожарникари и полицаи за проведената операция. Още веднъж казвам горд съм с работата на моите момчета. Обучението и усилията, които вложиха в своето усъвършенстване и подготовка, дават резултат. Това се оценява от хората”, посочи директорът на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл.комисар Николай Николов.

„За мен това е признание за всички мои колеги, които са в страната. Убеден съм, че много от колегите ми ще свършат работата си по същия начин”, каза гл. инсп. Свилен Рачев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.