Според него повече от половината от хората ще се ваксинират, другите ще са го прекарали и ще имат антитела

"В болниците трябва да се гласува, а ваксинираните да се увеличат. Не бива да се ограничават правата на никой", изрази убедеността си кардиологът проф. Иво Петров в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS.

"Могат да се организират безопасно избори и за 28 март, какво ще се промени до 18 април? Не трябва да се мисли за драстично отлагане на изборите. Струва ми се, че сме преминали пика и започваме да овладяваме пандемията, защото знаем много повече", смята специалистът.

По думите му днес се е ваксинирал, но няма оплаквания, а когато има масиран достъп до ваксиниране, то ще става и по-бързо.

Той признава, че е имал колебания дали да се ваксинира, но фактът, че ваксините са спасили милиарди човешки животи, го е убедил. 

Проф. Петров: COVID-19 ще остане завинаги

Според него повече от половината от хората ще се ваксинират, другите ще са го прекарали и ще имат антитела.

"Ваксината не пречи за търсенето на други методи на лечение. Няма да има 1 метод и 1 лекарство, ще има различни медикаменти в различните фази. Най-вероятно ще има 6-7 ваксини. Няма да се позволи да се произведе толкова опасна ваксина, че да крие рискове за здравето на хората.

Проф. Иво Петров: "Ивермектин" може да спре репликацията на COVID-19

Кардиологът продължава да прилага йонизацията като метод за лечение.

Защо се бави поставянето на дефибрилатори на обществени места в София, което е идея на проф. Иво Петров, разказва Живка Зехирова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.