Очаква се студената вълна да не се разсее поне до петък

Град Пекин преживя днес най-студената си сутрин от повече от половин век - термометрите показаха минус 19,6 градуса, предаде Франс прес. От вчера в китайската столица, известна с рязко континенталния си климат, се е настанил сух студ, дошъл от северозапад, придружен от силни ветрове. Очаква се студената вълна да не се разсее поне до петък.

Спортуването в студа гори повече калории

В най-топлото време на деня днес живакът се вдигна едва до минус 7 градуса, но това не смути живота в града, отбелязва АФП. Вчера следобед, например, група пенсионери се изкъпаха в замръзнало езеро в столичен парк при минус 12 градуса и неспирен вятър.

"Водата е студена, но се чувстваш добре, щом излезеш от нея", заяви пред агенцията 60-годишният плувец Ни Бин.

"Колкото е по-студено, толкова по-енергично трябва да плуваш", допълни с десетина години по-възрастният Чжан.

Какво да направим при свръхчувствителност към студ

За да се отдадат на любимия си спорт, който практикуват всеки ден независимо от времето, петнайсетината пенсионери трябва да чупят леда. После те го отстраняват на цели плочи и се образува достатъчно голямо водно пространство, за да проплуват по няколко дължини.

Излизайки, някои се поливат с топла вода, после се обличат, а след това пеят в хор на брега, любувайки се на кънкьорите, които се пързалят по заледеното езеро.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА