Простреляната все още е в болница

След 8 дни разпити и експертизи мъжът, който простреля жена на новогодишното хоро в Ловеч, беше открит и задържан. Той живее в съседство на ранената. Пострадалата остава в болница. Лекарите не искат да вадят куршума от тялото, за да не влоши това състоянието й.

По информация на NOVA при изстрела е засегнат гръбначния й стълб и тя не може да се движи.

ШОКИРАЩ ИНЦИДЕНТ: Простреляха жена навръх Нова година (ВИДЕО)

46-годишният мъж е стрелял с преправена въздушна пушка два пъти. Стрелецът е направил самопризнания, но твърдял, че не помни нищо, защото бил пиян. Майката на мъжа отказа коментар, а съседите му го определиха като конфликтен и често употребяващ алкохол.

„Все нещо му е криво. Не може да се общува с него. Разведен е и май има дете”, разказа съседката Маргарита Стоянова.

Изстрелите дошли от тераса на шестия етаж.

„Гръмна се и както всички играеха, просто замръзнаха”, разказа още Маргарита.

Простреляната 42-годишна Теодора се възстановявала бавно. Заседналият куршум в гърба й е засегнал нерв, който е обездвижил левия й крак.

„Днес са я раздвижвали и е успяла да направи няколко крачки”, каза Мирослав Тодоров, мъж на пострадалата.

От Плевенската университетска болница отказват коментар за състоянието на жената.

Междувременно прокуратурата повдигна  две обвинения на мъжа – за хулиганство и причиняване на телесна повреда. До дни ще бъде разгледано и искането на държавното обвинение за постоянен арест на стрелеца.

Първа версия за стрелбата на Нова година в Ловеч 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.