Джоузеф Скулинг сензационно победи Майкъл Фелпс и редица други легенди в спорта, за да вземе златото в Рио 2016

Българската звезда в плуването Антъни Иванов направи отличен старт на 2021 г., макар и не в официално състезание с международен характер. Той участва във вътрешните гонки на Университета "Вирджиния Тех" в САЩ, където учи и тренира от близо 2 години, пишат Gong.bg.

УСПЕХ: Антъни Иванов стана шампион по плуване в САЩ (ВИДЕО)
 
В една от гонките - на 200 ярда бътерфлай (традицията повелява дистанциите на тези състезания да са в ярдове, а не метри), Антъни победи Джоузеф Скулинг, който е олимпийски шампион на 100 м бътерфлай от олимпийските игри Рио 2016. Тогава плувецът от Сингапур сензационно би в дисциплината Майкъл Фелпс.


 
Сега обаче завърши втори, а българинът първи стигна финала с време от 1:43.71 мин. Това не бе най-добро постижение на Антъни в дистанцията, но се приближава до личния му рекорд от шампионата на Щатите за 2020-а.

Антъни Иванов за коронавируса от първо лице (ВИДЕО)
 
Двамата се включиха и в нещо като реванш на 100 ярда бътерфлай, където първи стана Скулинг, а Иванов финишира втори, отстъпвайки само с 48 стотни от олимпийския шампион.

 

 

 
Двамата със сингапуреца се познават от известно време и нерядко тренират заедно, като наставникът на Антъни в университетския отбор - Серхио Лопес, е бил личен треньор на Скулинг преди време.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Антъни Иванов за живота в САЩ, мечтите и спорта

Българинът участва и на щафета, а спечели и гонката на 1000 ярда свободен стил, като там даде персонално най-доброто си време в кариерата за такава дистанция - 9:04.87 мин.

След седмица на "Вирджиния Тех" предстои друго традиционно състезание - това срещу плувците на другия местен университет във Вирджиния. Антъни ще участва и там, а след това програмата му става не по-малко натоварена със състезания през годината, като кулминацията ще е Олимпиадата в Токио. 21-годишният българин взе квота за игрите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.