Глобиха шофьора на молдовския тир, който едва не прегази екип на NOVA на "Хаинбоаз"

„През изминалата нощ наши екипи дежуриха непрестанно. До момента снеговалежът не е спирал. Температурата е от минус 5 градуса до минус 1 градуса. Снегопочистващата техника не е спирала да обработва настилките. На територията на област Велико Търново цялата републиканска мрежа е обработена”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” инж. Венцислав Ангелов от Областното пътно управление.

По думите му много от шофьорите са крайно неподготвени за преминаване през проходите в страната при зимни условия. Има и нетолерантност спрямо снегопочистващата техника.

Тир и кола катастрофираха край Велико Търново, пострада бебе на 40 дни

Тир е поднесъл на главния път от Велико Търново за София през нощта и се е преобърнал в канавката. Инцидентът е станал в следствие на изпреварване на снегорин и друг тежкотоварен автомобил.

„Очаква се температурите в района на проходите да паднат и да се получи заледяване. Подготвени сме да опесъчаваме пътищата”, категоричен е инж. Ангелов.

България в капана на лошото време (ОБЗОР)

„Водачът на молдовския тир, който във вторник не се съобрази със забраната за движение и затворения път и едва не отнесе екип на NOVA и още няколко души в прохода „Хаинбоаз”, е със съставен акт за нарушение по Закона за движение на пътищата”, каза още Ангелов.

Още по темата гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.