Той завързал за стола една от служителките

44-годишният Тони Уитман нахлул в приют за животни в Мелбърн, облечен в пълна камуфлажна екипировка. Той насочил щурмова пушка към служителката с искане незабавно да му предаде неговата котка.

Котенца парализираха работата на полицейски участък

Полицията съобщи, че в понеделник мъжът се е обадил в приюта „Изгубените кучета“, за да търси котката си. Оттам обаче му казали, че трябва да изчака до следващата сутрин, за да си получи обратно домашния любимец.

Разгневен, малко след това Уитман щурмувал приюта, облечен в пълна камуфлажна екипировка, завързал за стола една от служителките, настоявайки да знае къде държат котките. Той казал на жената: „Ако направите това, което казвам, и ме слушате, няма да Ви застрелям”. Уитман наредил на служителката да брои до 100 преди да се обади в полицията. След това мъжът напуснал приюта. Заровил дрехите и оръжията близо до дома си. Малко по-късно той бил арестуван и изправен пред съда.

Срещу Уитман са повдигнати обвинения за отвличане, принудително задържане, въоръжен грабеж и престъпление с огнестрелно оръжие. Пред съда той заявил, че котката на няколко пъти го „докарвала до ръба“.

Бременна бездомна котка сама потърси помощ в родилно отделение (СНИМКА)

Старши полицай Джо Макдоналд обаче заяви пред магистратите: „Той е предприел тези насилствени действия, за да си върне котката, без която щеше да остане само за 10 часа”.

Оказва се, че Тони Уитман е бил в армията, но е уволнен заради неспособност да служи ефективно. Адвокатът му пък представи документи, че клиентът му страда от посттравматично стресово разстройство. Съдът отказа гаранция на подсъдимия и той ще получи присъда през април.

Според местните медии по време на нападението не са пострадали животни.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.