Американският финансист смята, че голяма част от тях ще бъдат осуетени

„Има планове за нови провокации на 20 януари при встъпването на Байдън в длъжност. Голяма част от тях вероятно ще бъдат осуетени от ФБР.”, заяви бизнесменът и финансист Кенет Лефковиц в ефира на „Неделята на NOVA”.

Полицията на Капитолия задържа мъж с пистолет и боеприпаси

Той е останал изненадат от щурма в Капитолия. Според него е имало предварителни планове преброяването на гласовете да бъде спряно. Лефковиц смята, че подобно нещо не е нормално за САЩ.

„С поддръжници на Тръмп не можеш да спориш, не можех да ги вразумиш. Трябва да имаш силна констатация, че дадено нещо е лъжа. Новият министър на правосъдието е този, който е осъдил терориста, взривил федералната сграда в Оклахома. Той има опит в преследване на местни терористи”, обясни финансистът.

Том Ханкс ще води предаване за встъпването в длъжност на Джо Байдън (ВИДЕО)

Като бивш републиканец, Лефковиц е очаквал центристите да се отцепят в нова партия. Според него е много вероятно поддръжниците на Тръмп да основат нова партия.

Целия разговор с Кенет Лефковиц гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.