Американският президент направи прощално обръщение

Ден преди да напусне Белия дом, президентът на Съединените щати Доналд Тръмп направи прощално обръщение. В него той каза, че е направил това, за което е дошъл и много повече.

Във видеопосланието, той заяви още, че е участвал в тежки битки и най-трудните боеве, защото за това e бил избран.

Вашингтон под военна блокада (ВИДЕО)

 

Тръмп не приема изцяло резултатите от изборите през ноември, които загуби от демократа Джо Байдън и в обръщението си дори не спомена името му.

Новият държавен глава ще положи клетва по-късно днес и ще встъпи в длъжност като 46-тият президент на Съединените щати.

Последните дни от мандата на Тръмп бяха белязани от нападението на негови привърженици над Капитолия.

„Всички американци бяха ужасени от нападението срещу Капитолия. Политическото насилие е атака срещу всичко, което почитаме като американци. То никога не може да бъде толерирано. Сега, повече от всякога, трябва да се обединим около нашите общи ценности, да се издигнем над партийната ненавист и да изковем общата ни съдба”, заяви Тръмп.

"Тази седмица встъпва в длъжност ново правителство и ние се молим то да успее да запази Америка сигурна и благоденстваща", каза още президентът републиканец.

"Докато се подготвям да предам властта на новото правителство, искам да знаете, че движението, на което положихме начало, едва сега започва", изтъкна той.

Отстраниха двама гвардейци часове преди клетвата на Байдън

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.