Междувременно избраният президент на САЩ произнесе емоционално слово

Двама членове на Националната гвардия са отстранени от охраната на церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън. Направената проверка установила, че те имат връзки с крайнодесни крайни групи. Двамата са сред 25-те хиляди военнослужещи от Националната гвардия, изпратени във Вашингтон за гарантиране на сигурността щурма срещу Капитолия на на 6 януари.

Вашингтон под военна блокада (ВИДЕО)

Междувременно новоизбраният президент произнесе емоционално слово.
По време на речта си в щата Делауер, който Байдън представлява в Сената повече от три десетилетия, той едва сдържаше сълзите си, когато си спомни за покойния си син Бо Байдън, бивш главен прокурор, починал от рак на мозъка през 2015 г. "Съжалявам само за едно нещо, че той не е тук", заяви 78-годишният Байдън.

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Нападението над Капитолия отвътре (ВИДЕО)

После той благодари и на щата, който е представлявал и каза, че до края на живота му споменът за Делауер ще бъде в сърцето му, предаде БТА.
Днес Джо Байдън се отправя със съпругата си към Вашингтон. Там той ще отседне в Блеър хаус, резиденцията за високопоставени гости на Белия дом, в която в навечерието на церемониите по полагане на клетва отсядат и избраните американски президенти.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.