Всички противоепидемични мерки по време на спектаклите се спазват стриктно

"Софийската опера и балет се превърна в дворец на приказката с детската си програма през януари". Това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Христина Станева, заместник-директор на Софийската опера и балет. 

"Постановките са: "Червената шапчица", "Мечо Пух" и много други. Тези спектакли се играят на малка сцена, но ще бъде отворена и голямата зала, за да могат малките посетители да се запознаят с изкуството на операта отблизо", добави тя.

Софийската опера с послание към медиците (ВИДЕО)

"Пандемията ни принуждава да се съобразяваме и да поставяме ограничения, но децата искат да се качат на сцената и да се докоснат до актьорите", сподели още Христина Станева.

Софийската опера е излъчила общо 26 спектакъла онлайн по време на пандемията

"На 13, 14 и 15 февруари ще представим "Мама миа" за празника на любовта. Този мюзикъл е една магия и винаги събира много публика. "Електра" пък направи премиера на 26 ноември, тогава бе поставена за първи път в България. С тази постановка влязохме в най-добрите опери в света", съобщи зам.-директора на Софийската опера.

Христина Станева каза още, че интересът на публиката към операта е силен и има жажда за духовно здраве, като за зрителите е много безопасно, защото всички противоепидемични мерки се спазват стриктно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.