За 24 часа бяха регистрирани нови 140 смъртни случая

Турция вчера прехвърли прага от 25 хиляди жертви на коронавируса, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на здравното министерство. След като за 24 часа бяха регистрирани нови 140 смъртни случая, свързани с COVID-19, общият брой на починалите от началото на епидемията през март достигна 25 073.

Русия и Турция спазариха 1 млн. дози COVID-ваксини годишно

В началото на декември правителството върна ограниченията, включително вечерен час през работните дни и пълен локдаун през уикендите, за да намали разпространението на заразата. Броят на случаите на зараза на дневна база падна до около 6000 през последните дни, след като през декември достигна над 33 000, отбелязва агенцията.

Първа стъпка на ЕС и Турция към подобряване на отношенията

В Турция е регистрирана ваксината КоронаВак на китайската фармацевтична компания Синовак. Първият етап от масовата ваксинация започна на 14 януари сред медиците. На 19 януари страната започна ваксинация на настанените лица и персонала в домовете на възрастни хора и центровете за грижа за хора с увреждания, както и на хората на възраст на и над 90 години, на които ваксината също се поставя от медицински екипи в домовете им. От 21 януари започна ваксинирането на лицата над 85-годишна възраст. До миналата събота над 1,2 милиона души са получили първата доза от ваксината, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА