Ще бъдат извършени обработки с опесъчаване и снегопочистване с избутване на снежна маса

Поради обилния снеговалеж и усложнена метеорологична обстановка в планината Витоша се затварят за движение временно пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове. Ще бъдат извършени обработки с опесъчаване и снегопочистване с избутване на снежна маса. Това съобщиха от пресцентър на Столичната община.

Екипите на дирекция Аварийна помощ и превенция съдействат на място за организацията. След извършване на обработките ще се пропускат автобусите на ски училищата.

Извършват се обработките срещу заледяване по трасетата на градския транспорт, основни улици в районите и общински пътища. На терен работят 78 снегопочистващи машини във всички райони на града, като се извършват обработки със смети срещу заледяване. Екипите на Столичен инспекторат контролират дейностите по снегопочистване.

Градският транспорт изпълнява обичайните си маршрути при зимни условия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.