За това предупреждават от ПСС

От Планинската спасителна служба предупредиха за висока опасност от лавини през уикенда. Заради повишаването на температурите и новите валежи е възможно падането на огромни снежни маси, особено в Рила и Пирин. Специално внимание се обръща на сноубордистите и скиорите, които карат извън пистите.

Снеговалежът затвори пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове

Поради обилния снеговалеж и усложнената метеорологична обстановка в планината Витоша бяха затворени за движение временно пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове. 

„Има опасност от свличане на големи снежни маси, дори на малки склонове. Видимостта не е много добра. Има вятър, вчера и онзи ден имаше много силни пориви, стигаха до 100 км/ч. Снегонатрупването от последната нощ е над 15 см”, заяви Милен Братанов от ПСС – Алеко.

Репортери: Антон Чавдаров, Николай Василковски

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.