Причината е, че като американски президент той не е започнал война

Бившият американски президент Доналд Тръмп бе номиниран за Нобелова награда за мир от естонски десен популист, предаде ДПА. Яак Мадисон, член на Консервативната народна партия на Естония, който в момента е евродепутат, мотивира днес предложението си с това, че Тръмп е първият американски президент от 30 години насам, който не е започнал война, докато заема поста.

СЗО с номинация за Нобелова награда за мир

"Също така, под неговото ръководството, бяха сключени няколко мирни споразумения в Близкия изток, допринасящи за мира и стабилността в региона", написа Мадисон на страницата си във Facebook.

Тръмп призова привържениците си да запазят мира

Друга номинация за Нобеловата награда за мир е лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска, съобщи агенция "Болтик нюз сървис", като се позова на свои източници. Съобщава се, че номинацията на Тихановска е предложена от литовския президент Гитанас Науседа, макар че негов говорител отказа да коментира тази информация. Предложенията за тазгодишната Нобелова награда за мир се приемаха до края на януари, отбелязва ДПА.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА