Косматите близначета са първите от 15 години, родени успешно и отглеждани в зоопарка

Осемгодишна бяла мечка на име Сука, която обитава зоопарка в Детройт, е родила близначета, предаде Асошиейтед прес. Едното от мечетата обаче се отглежда от хора, заради рано проявили се здравословни проблеми. Мечетата са се появили на бял свят през ноември, но подробности около раждането им се съобщават едва сега.

Зелено кученце се роди в Италия (ВИДЕО)

Косматите близначета, които все още нямат имена, са първите от 15 години, родени успешно и отглеждани в зоопарка в Детройт. Майка им Сука роди бебета през 2018 и 2019 г., но те не оцеляха. Бащата е 16-годишен бял мечок, кръстен Нука.

Бейби бум в парижкия зоопарк (ВИДЕО+СНИМКИ)

Местното издание "Детройт фрий прес" съобщава, че ранното разделяне на близначетата ще даде възможност на изследователите да сравнят как се развиват мечешки бебета, едното от които се отглежда от хора, а другото - от собствената си майка.

 

 

Близначета панди отпразнуваха първия си рожден ден със специална замразена торта (СНИМКИ)

Въпреки че гледачите описват Сука като внимателна майка, засега остава неясно дали бебето от женски пол с крехко здраве може да бъде върнато при нея. Заради коронавирусната пандемия зоопаркът в Детройт приема само посетители, които са направили предварителни резервации.

Join us in welcoming the newest members of the Detroit Zoo family -- twin polar bears, born in November and growing...

Публикувахте от Grosse Pointe News в Петък, 29 януари 2021 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА