Звукозаписната му компания се отрече от него

Музикантът Брайън Уорнър, известен като Мерилин Менсън, бе обвинен в тормоз и изнасилване от няколко жени, сред които актрисата Еван Рейчъл Ууд. Това накара музикалната му компания да оттегли подкрепата си за новия му албум и да откаже сътрудничество по бъдещи проекти.

Менсън отрече отправените му обвинения и ги определи като "изкривяване на действителността".

Еван Рейчъл Ууд е звезда от поредицата "Западен свят". В последните години тя често споменава, че е била подложена на тормоз от свой партнор, без да назовава името му. В понеделник актрисата разкри в Instagram, че това е Мерилин Менсън.

"Името на моя насилник е Брайън Уорнър, познат на света като Мерилин Менсън. Той започна да ме манипулира, когато бях тийнейджърка и в продължение на години ме подлагаше на ужасен тормоз", написа 33-годишната Ууд.

След този пост и други жени са споделили подобни преживявания с нестандартния артист.

Менсън за кратко бе сгоден и за актрисата и активистка Роуз Макгауън, която бе и една от обвинителите на Харви Уайнстийн. Тя изрази своята тъга и отвращение от поведението на бившия си, като сподели, че докато е била с Менсън, той не се е отнасял така с нея, но това не намалява вината му от упражняването на насилие и тормоз спрямо други жени.

Ууд и Менсън направиха връзката си публично достояние през 2007 г. Тогава актрисата беше на 19 години, а музикантът - на 38. Двамата бяха сгодени за кратко през 2010 г., преди да се разделят.

През 2017 г. Ууд беше сред хилядите жени, идентифицирали се като жертви на сексуален тормоз при появата на движението #MeToo.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

 

Източник: БТА