Въпреки големия брой на новозаразените в региона - 245 на 100 000, ситуацията е под контрол

Две огнища с COVID-19 се следят в Кюстендил - в частна шивашка фирма и в център от семеен тип за деца и юноши до 18 години. Ако се наложи, в града ще бъдат предприети допълнителни мерки срещу заразата.

Въпреки големия брой на новозаразените в региона - 245 на 100 000, ситуацията е под контрол, каза областният управител на Кюстендил Виктор Янев, който е и председател на Областния кризисен щаб:

"Във вторник ще имаме областен щаб, за да видим как вървят нещата. Ако има евентуално повишаване или ново огнище, може би ще се наложат нови мерки, които са различни от тези за страната".

Запитан за обяснение на дифузното разпространение на заболяването, той коментира 

"Засега се изясняват причините. Има някои, които са се върнали от Англия, но все още не е потвърдена информацията.

Заради увеличаващя се брой нови случаи с коронавирус, в районната болница в Кюстендил вече е оборудвано и приема пациенти второ Ковид-отделение, а пациентите в болницата с коронавирус вече са над 50.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР