Има значително несъответствие от над 250 000 лв. между имуществото и нетния доход на лицето

С влязло в сила съдебно решение на Окръжен съд – Враца изцяло е уважен иск на КПКОНПИ срещу Цветомир Ценов от Козлодуй и свързани с него лица. В полза на държавата е отнето незаконно придобито имущество в размер на 311 677, 29 лв.

Производството срещу Ценов е започнало след обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в имуществото на лицето.

КПКОНПИ отнема имущество за 1.3 млн. лв.

Въпреки твърденията на Ценов, че е бил на трудов договор във фирмата на съпругата си, както и че е теглил банкови кредити, съдът е приел аргументите на Комисията, че има значително несъответствие от над 250 000 лв. между имуществото и нетния доход на лицето. Оценителните експертизи, изготвени в съдебната фаза на производството, са възприети от ОС – Враца, като компетентни и обосновани.

Уважената искова молба включва отнемане в полза на държавата на парични суми, урегулирани поземлени имоти, недвижим имот – автомивка и прилежаща към нея постройка, паричната стойност от обезщетение на лек автомобил Audi Q7, както и товарен автомобил „Мицубиши“.

Ценов е осъден да заплати и съдебните разноски по делото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.