За целата са събрани над 1 300 подписа

Хората от Обзор и още шест села решиха сами да вземат бъдещето в ръцете си. Те искат да се отделят от Община Несебър. По този въпрос предстои много интересен референдум след две недели. Въпросът в него е „Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор“.

„Гражданите на Обзор искат развитие. Те го виждат го само с раздялата с Община Несебър. Създаде се инициативен комитет, който събра над 1 300 подписа, което е 70% от гласувалите на местните избори. Самата територия, която обособява този комитет са шест села. На нея има множество хотели, огромен сграден фонд, гори - все предпоставки за един добър бюджет и финансиране на новата община”, обясни кметът на Обзор Христо Янев.

Целта е да се създаде изцяло нова община с шест съставни селища. Градоначалникът е на мнение, че ако Обзор се превърне в отделна община, ще има достатъчно приходи за издръжка и развитие.

„Идеята се роди преди около години. Проблемите пред общината са много, искаме да си ги решаваме ние, а не хора от Несебър, които са отдалечени от тях. Когато се отделим, 11 души от Обзор ще бъдат общински съветници. Сега имаме само един представител”, допълни Пламен Проданов - член на инициативния комитет.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.