С помощта на родителите реновирана класна стая спечели международен конкурс

В едно от най-старите основни училища в София децата учат народно творчество. Въпреки че не е профилирано, класовете по музика и танци са най-желаните. Любовта на родителите и желанието децата им да учат в по-добра среда ги стимулира да реновират класната стая на 2 „А“ клас. Резултата е толкова впечатляващ, че печели конкурс в надпревара с други училища. В предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS разказваме за 41 ОУ "Патриарх Евтимий".

Директорът Александра Топалова сподели, че в 130-годишното училище учители и родители предават успешно любовта си към училището.

Преди 7 г. е открита за пръв път паралелка с изучаване на български народни танци и песни.

КОРОНАНАДИГРАВАНЕ В ИНТЕРНЕТ: „Домашни” таланти въртят хора срещу COVID-19 (ВИДЕО)

Училището получава доста дарения, а най-новата придобивка носи и международна награда - родителите на 2 "А" клас правят подарък – класна стая със цялостно обзавеждане.

Деца споделят, че да учиш там е по-специално защото е по-шарено, забавно, всеки си има отделен чин. Чувстват се у дома, там, където искат да бъдат.

Музикалният педагог Петя Букурещлиева обяснява, че допълнително се изучава българската народна песен и фолклор и особеностите им. Те възпитават дисциплина, вдъхновение и желание.

Хореографът Ангел Вангелов пък заяви, че се изучава се българско народно творчество, за да се върнат децата към корените си. А сложните стъпки и плясканията в ръченицата предизвикват интерес в децата.

Целия репортаж вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.