„Тези избори ще определят посоката за развитие на България”, посочи Мустафа Карадайъ

Движението за права и свободи се регистрира за предстоящия парламентарен вот на 4 април. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ посочи, че това ще са най-важните избори след 1989 година. ДПС си поставя за цел да постигнат добър резултат, за да може „ да се възстанови нормалността в политиката”.

Предпоследен ден за включване в предизборната надпревара

„Това са много важни избори за България според нас от Движението за права и свободи. Един от най-важните избори след 1989 г. Тези избори ще определят посоката за развитие на България. Ускорено и догонващо ли ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме”, каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

 

 

Целите пред Движението са постигане на добър резултат, за да може да се възстанови нормалността в политиката и демокрацията, коментира Карадайъ. 

„Имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната. Последните 4-5 години непрестанно повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на една маса и да определим приоритетите. За съжаление, това не се случи. За наша гордост нашите приоритети вече са такива и на Европейския съюз”, каза още лидерът на ДПС.

Снимка: Георги Димитров

Потенциален партньор на ДПС можел да бъде всеки, който носи отговорност за това България да се развива и споделя приоритетите на ЕС. 

Днес е предпоследният ден за включване в предизборната надпревара. До момента 22 партии и коалиции са подали документи в Централната избирателна комисия. След като години наред активисти на ГЕРБ се редяха пред ЦИК по-рано, за да успее партията да се регистрира първа, този път управляващите решиха да изчакат последния възможен ден, за да подадат документи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.