"Ставам сутрин, поглеждам Джил и си казвам: "Къде сме, по дяволите?", пошегува се американският президент

Четири седмици след като встъпи в длъжност като президент на САЩ, Джо Байдън твърди, че още не е свикнал с някои норми и правила, които трябва да спазва. В изявление за Си Ен Ен снощи Байдън откровено описа живота си на "Пенсилвания авеню" 1600 като "живот в златна клетка", предаде Асошиейтед прес.

БЛИЗО ДО ХОРАТА: Байдън разговаря с безработна американка (ВИДЕО)

"Ставам сутрин, поглеждам Джил и си казвам: "Къде сме, по дяволите?", пошегува се той и добави, че не е свикнал хората от персонала да го обслужват и му неудобно някой държи сакото му. Джо Байдън е с работнически произход от Скрантън, Пенсилвания и това отдавна е негова политическа марка. Доскоро той живееше в голяма къща в предградие на Уилмингтън, Делауер.

Първата дама на САЩ украси част от Белия дом за Свети Валентин

Бившият вицепрезидент твърди, че досега през годините е влизал в Овалния кабинет над 100 пъти, но никога не е бил в жилищната част на Белия дом. Според Байдън резиденцията на президента с голямата морава, високите огради и малката армия охранители е "напълно различна" от обитаваната допреди четири години от него резиденция на вицепрезидент с площ от 80 акра (около 324 декара) с възможности за спорт и работа в уединение.

Пред Си Ен Ен Байдън потвърди, че се е обаждал по телефона на някои от своите предшественици на поста, но отказа да уточни кои. "Всички те, с едно изключение, също са ми се обаждали", добави президентът на САЩ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА