Понастоящем в страната е в сила едномесечен локдаун, който е понижил значително ръста на новите случаи

Около 1000 души бяха поставени под карантина заради голямо огнище на коронавирус в сладоледена фабрика в германския град Оснабрюк, предаде ДПА.

Става въпрос за работещи в завода и техни роднини, каза говорител на местните власти. Той добави, че онези, които са дали отрицателна проба при първия тест вчера, ще бъдат тествани отново.

Досега в резултат на този епидемичен взрив са установени 210 случая на коронавирус. Трима от тези хора са заразени с варианта на коронавируса, идентифициран първо във Великобритания.
Производствената дейност във фабриката е преустановена поне до 26 февруари.

Европейски държави затвориха границите си заради коронавируса

Понастоящем в Германия е в сила едномесечен локдаун, който е понижил значително ръста на новите случаи от началото на годината. Канцлерката Ангела Меркел и водещи министри от кабинета й обаче предупреждават, че е прекалено рано за разхлабване на ограничителните мерки заради заплахата от новите варианти.

Германия е въвела строги гранични правила за допускане на нейна територия на пътници от високорискови държави с голямо разпространение на новите варианти. Сред тях са Великобритания, Португалия, Бразилия и Република Южна Африка, а също Чехия и австрийската провинция Тирол.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БТА