Крадците се престорили на купувачи, за да отмъкнат скъпоценния камък

Заподозряна банда крадци на диаманти, членове на която са се представили за потенциални купувачи, за да откраднат скъпоценен диамант с лилав оттенък на стойност милиони в Барселона, е разбита от френската и испанската полиция, предаде Асошиейтед прес.

Кражбите на века в Европа

От полицията на Каталуния съобщават, че осем заподозрени членове на криминалния кръг са арестувани в Бонди, Франция, близо до Париж. Полицейското разследване започна в Барселона след кражбата на редкия диамант през януари 2020 г., оценен на до 15 милиона евро. По-късно разследването свърза заподозрените с кражба на друг диамант на стойност 4,5 милиона евро в Кан, Франция, през август 2020 г.

Жена глътна насън годежния си пръстен заради кошмар (ВИДЕО)

Полицията заяви, че крадците са се престорили, че се интересуват от закупуването на скъпоценните камъни, само за да разменят кутийката с диаманта с подобна, след като са отвлекли вниманието на продавача.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА