Биткойнът все още е далеч от това да се превърне в широко използвана форма на плащане

След като достигна исторически връх от 50 000 долара, в сряда биткойнът продължи да поскъпва до рекордните над 52 000. Новото възходящо движение е факт, въпреки че някои анализаторите предупредиха, че устойчивостта на тези цени на биткойна е под въпрос с оглед на повишената пазарна волатилност.

Най-популярната криптовалута поскъпна в сряда с нови близо 8% до пореден рекорден връх от 52 507 щатски долара, с което пазарната капитализация на биткойна надвиши 900 млрд. долара. Основна причина за продължаващия възход на криптовалутата е високата оценка за нея от страна на инвеститорите от т.нар. "мейнстрийм" и от страна на редица водещи компании като Tesla, Mastercard и BNY Mellon.

Биткойнът достигна исторически връх (ВИДЕО)

Някои анализатори обаче предупредиха, че биткойнът все още е далеч от това да се превърне в широко използвана форма на плащане. Мнозина смятат и че инвестирането в криптовалута остава рисково заради факта, че стойността й може да претърпи резки промени за кратко време.

Междувременно стана ясно, че американската крипто борса Coinbase стои зад инвестицията на Tesla в биткойни от милиард и половина долара в началото на годината, съобщават редица финансови медии, позовавайки се на запознати източници.

Твърди се, че Coinbase е успял да извърши покупката, без да повлияе на пазара, насочвайки поръчката към няколко брокерско-дилърски мрежи. Също така се съобщава, че Coinbase има най-малко пет компании от класацията Fortune 500 сред корпоративната си клиентела и борсата за криптовалути ще се опита да стане публична още тази година.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.