Защо децата имат нужда да си припомнят приказките?

Имало едно време един зъл магьосник. Той създал огледало, което поглъщало хубавото, а грозното карало да изглежда още по-грозно. Един ден това огледало се счупило и така започва приказката за студената красота и чистата любов.

"Избрахме "Снежната кралица" на Андерсен, защото е подходяща за зимата, но е и по-широкообхватна като период. В приказките има страшно много истини и символи, една простота на истината, на доброто и на лошото", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Ангелина Гаврилова, хореограф на спектакъла.

Като друга причина хореографът изтъкна и универсалността на приказките на Андерсен, които са насочени колкото към деца, толкова и към възрастни.

"АПОЛОНИЯ": Спектакъл на балет "Арабеск" откри фестивала на изкуствата

Ангелина Гаврилова изрази и благодарност, че се дава възможност да работят театрите, дори и при намален капацитет, дори и да има риск за здравето.

Спектакълът може да се гледа на 20 и 21 февруари с 30% намаление на местата.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.