На полуфиналите Осака отстрани Серина Уилямс

Триумф за Наоми Осака на Откритото първенство на Австралия по тенис. 23-годишната японка спечели 2-рата си титла в Мелбърн и общо 4-та от Голям шлем, след като надделя с 2:0 сета над американката Дженифър Брейди.  

4-ти финал на турнир Голям шлем, 4-та „мейджър” титла в 4-та поредна година. Това е впечатляващата равносметка на Наоми Осака, която след силно представяне в турнира и 6:4, 6:3 срещу Дженифър Брейди на финала, стигна по безапелационен начин до трофея в Мелбърн.

Японката показа стабилен сервис, допусна 2 пробива в срещата и осъществи 4, което бе достатъчно да вдигне титлата на Род Лейвър Арена за втори път в кариерата си, след триумфа през 2019 г.

На полуфиналите Осака отстрани Серина Уилямс.

Серина със сълзи на очите: Аз приключих! (ВИДЕО)

"Да играя на турнир Голям шлем е привилегия за мен, а не нещо, което приемам за даденост. Благодаря на моя екип, защото заедно преминахме през много неща и те винаги ме подкрепят. Благодаря ви, тази титла е за вас", каза тя след победата.

Благодарение на успеха си на Australian Open, Осака ще се излезе на второто място в световната тенис ранглиста, изпреварвайки Симона Халеп.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Редактор: Цветина Петкова