Заради предизборната кампания депутатите няма да работят от 8 до 24 март, но при необходимост ще заседават

Последното пленарно заседание на 44-то Народно събрание да бъде на 25 март, от 10.00 ч., с единствена точка - закриване, предлага ПГ на ГЕРБ според седмичната проектопрограма на парламента.

Заради предстоящата предизборна кампания депутатите няма да работят от 8 до 24 март, но при необходимост ще заседават. За този период те могат да ползват служебен транспорт и ще им се признават само транспортни разходи за извънредни заседания, предвиждат вносителите Красимир Ципов и Александър Ненков.

Проектопрограмата включва още второто гласуване на изменения в Закона за електронните съобщения и първото четене на допълнение в Наказателния кодекс и в Гражданския процесуален кодекс.

Депутатите ще изслушат и Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2020 г. /точка първа в четвъртък/.
В седмичната програма се предлага също второто четене на изменения в Закона за енергийната ефективност, като втора точка за четвъртък, както и второто гласуване на допълнение на Закона за здравното осигуряване.

Кои партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес

Предвижда се НС да разгледа на второ четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари, както и Законопроект за индустриалните паркове /второ гласуване/.

В програмата е също първото гласуване на изменение и допълнение на Закона за Българската телеграфна агенция и на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

В проектопрограмата е предвидено изслушване на вицепремиера Томислав Дончев за готовността на България да представи пред Европейската комисия финалния вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост и етапа на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г., и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от Кохезионния и структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021-2027 г.
В петък е предвиден редовният парламентарен контрол, след приключване на законодателната част на заседанието.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА