Това съобщиха космонавти от станцията

Космонавтите откриха драскотина и вдлъбнатина на Международната космическа станция (МКС) в модула "Звезда" и съобщиха, че няма нищо тревожно, предадоха ТАСС и ДПА.

Преди това имаше опасения за изтичане на въздух най-малко от три места в модула "Звезда". След като бяха изследвани, космонавтът Сергей Рижиков докладва, че са установили само драскотина и вдлъбнатина. Трудно за достъп място под тръба обаче още не е изследвано.
Снимките от специалния микроскоп сега се анализират. Той беше доставен на МКС с товарния кораб миналата седмица.

Корабът "Сигнус" се скачи с МКС (ВИДЕО+СНИМКИ)

През есента екипажът на станцията откри 4,5-сантиметрова пукнатина в модула "Звезда" и я запълни временно. Очаква се тя да бъде запълнена окончателно в понеделник.
Космонавтите затвориха люка към отсека на модула "Звезда", където е пукнатината. Те отчитат налягането там на всеки четири часа. При затварянето то е било 730 mm Hg.

Товарният кораб "Прогрес МС-16" се скачи с МКС

В сряда Роскосмос съобщи, че космонавтите във вторник са изолирали временно няколко места, откъдето е възможно да изтича въздух. След това те са ги изследвали с микроскоп и други инструменти и временно са ги запечатали.
На МКС сега работят седем души - двама руснаци, четирима американци и един японец.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА