Вижте какво разказа тя пред Ева Костова

Започнала да пее още като малка, но продължила с психология, наскоро музиката отново привлякла Светлина Стоянова към себе си. Само за няколко години, младата жена с ангелски глас покорила сцената на Виенската опера, сцената на Болшой театър и спечелила конкурс с 1400 участници от 76 държави. След като обиколи Европа, преди няколко дни Светлина направи дебюта си и в България.

„Личната ми рецепта е търпение и лично щастие. Имам страхотен съпруг, който ме подкрепя. Той е шотландец. Взех си го от Шотландия, когато бях там и заминахме за Виена. И сега сме там”, разказва тя.

ЖИВОТ НА СЦЕНА: Пътят към успеха на българска певица, част от Виенската опера

„Още като малко детенце, баба ме водеше в операта. Стояла съм на първия ред с широко отворени очи. Разказвала ми е как съм подскачала и съм пяла наздравицата от „Травиата" на 3 години и половина”, допълва оперната певица.

Тогава се оказва, че Светлина наистина може да пее и бързо е открита от Детския радиохор, където става солист и е такъв в продължение на 9 години.

Наскоро отново пее с хора, но не като момичето-солист от втори ред, а като изгряваща звезда от европейските оперни сцени.

Всичко обаче, започва с онази наздравица от „Травиата", когато баба й й пожелава оперна кариера. Светлина обаче решава да учи психология и заминава за Шотландия.

Оперната прима Дарина Такова за успехите по света и разочарованието у нас

„Така се случиха нещата, че след като избягах от музиката на 3 000 километра, птиченцето кацна отново на рамото ми и получих предложение в средата на първия семестър да се преместя. Музиката всъщност ме намери обратно и поиска да си се върна към нея”, разказва тя.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.