Коментар на Есил Дюран, Калин Сърменов и Мариана Попова

В студиото на "Здравей, България" коментар относно предстоящите избори и какво ни очаква след тях направиха певиците Есил Дюран и Мариана Попова и актьорът Калин Сърменов.

“Малко се притеснявам от думата “промяна”. В България за нея говорим от години, но резултат няма. По-добре да се научим да говорим за развитие, за последователни стъпки, за приемственост. Загубихме усещането за уважение към това, което някой друг е направил”, заяви Сърменов.

“Загубихме смисъла на промяната от желание все да говорим за нея. Ние сме от поколението, което знае какво става от 30 години и вечно сме недоволни, но не правим нищо. Не харесваме някого и после пак го избираме. Няма логика в това", каза Дюран.

"Бях на 11 години, когато демокрацията дойде у нас. Почти цял живот очаквах да се появят качествени хора в политиката. Трябва генерално да се смени политическият строй. Една президентска държава, един лидер, много по-лесно се приема от българина", смята Попова.

Какъв ще е новият парламент според последните проучвания?

Тримата коментираха и мерките, приети заради коронавируса.

"Видях едни хора, които положиха всички усилия и резултатите са налице. Властите се справиха перфектно. Аз съм възхитен от министър Ангелов", каза актьорът. 

Според Есил Дюран държавата ни има огромни пропуски в здравеопазването. "От социалните мерки никой нищо не е получил. Нашата гилдия не работи от една година. Зависим от ресторантите, колкото и нелепо да звучи. Искам да се помисли за гилдията ни, искам да правя музика с по-висок естетически критерий - да има зали за нас, да може да работим", каза още тя.

По думите на Мариана Попова държавата ни е реагирала адекватно спрямо ситуацията. "На всички страни им е еднакво трудно", коментира тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.