На Острова към момента се следят осем щама на опасната инфекция

Британските здравни власти обявиха, че са идентифицирали 16 случая на нов вариант на COVID-19 в Англия, който може да има сходство с щамовете, открити първо в Бразилия и Република Южна Африка.

Случаи на варианта B.1.1.318 са регистрирани за първи път на 15 февруари, съобщи Националната здравна служба на Англия. Смята се, че той е възникнал във Великобритания.

На кой ден след ваксинация сме защитени от коронавируса

"Всички с положителен тест и контактите им са проследени и инструктирани да се изолират", заявиха от здравната служба. Щамът е обявен за вариант, който се проучва. Той съдържа мутацията E484K, характерна за южноафриканския и бразилския вариант, но не и мутацията N501Y, която е в обезпокоителните варианти.

AstraZeneca: Ваксината ни е ефективна и при възрастните

На Острова към момента се следи разпространението на осем щама на опасната инфекция. Четири от тях се проучват, а другите четири са определени като обезпокоителни.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА