Във вторник у нас ще завали дъжд, който бързо ще преминава в мокър сняг

В следващите 72 часа Балканите попадат в зоната на преминаващ средиземноморски циклон. Привечер валежите в западната половина на България вече започнаха. През нощта се очаква дъждът бързо да премине в сняг.  До полунощ ще вали по-интензивно в северозападните райони.  Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат между минус 4 и плюс 3 градуса.

В сряда валежите ще продължат на изток, като привечер в най-западните райони ще спират. Ще се усили вятърът от север, с който ще нахлува по-студен въздух. По-значителна снежна покривка ще се натрупа в Северозападна България и в отделни райони на Североизтока. В сила за сряда е жълт код за снеговалежи в много области. Опасностите са свързани с потенциални снегонавявания, хлъзгави и заледени пътища.

В четвъртък още до обяд валежите ще намаляват и на повечето места ще спрат. В петък сутринта ще е мразовито, с температури между минус 5 и минус 10 градуса в някои райони. В хода на деня бързо ще се стопли. 

През почивните дни облачността ще е динамична, с условия за слаби и незначителни превалявания от дъжд в събота. В неделя сутринта в ниските райони ще се образуват мъгли. И двата дни обаче ще са топли, с дневни температури около 10-15 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.