Пролетни температури през уикенда

Преминаващият над нашата страна средиземноморски циклон постепенно се оттегля към Турция. От северозапад валежите постепенно ще намаляват, а следобед облачността в много райони ще се разкъса. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 2 и 7 градуса. 

В часовете преди обяд обаче валежите от сняг ще са сравнително по-интензивни в централните области на страната. Ще духа и студен североизточен вятър. Съществува риск от навявания, преспи и заледявания по пътищата. Опасностите важат с по-голяма сила в Старопланинските проходи. В сила за 14 области е жълт код за опасно време. 

В петък сутринта ще е особено студено, със стойности на термометрите от минус 5 до минус 10 градуса. Бързо ще се стопли в часовете следобед и през почивните дни дневните температури ще са пролетни. В събота са възможни незначителни превалявания в северната половина на страната. 

Следващата седмица времето остава нестабилно с чести валежи. В понеделник страната ни отново попада в зоната на средиземноморски циклон с интензивни валежи, предимно от дъжд, който на много места в Западна и Централна България ще се примесва със сняг.