Тежките камиони бяха пренасочени по обходен маршрут

Свлачище затвори Искърското дефиле рано тази сутрин. Големи количества земни и скални маси преградиха пътя от Елисейна към Своге. Тежките камиони бяха пренасочени по обходен маршрут, а по-късно беше спрян и трафикът за леките коли.

Сложната обстановка по дефилето изненада десетки шофьори. Сред тях и Красимир, за когото обходният маршрут се оказа невъзможен. Други, като Данаил се оплакаха, че липсва ранно предупреждение за свлачището.

 

 

Част от колите бяха пропуснати по рисковия път. Свлачища, макар и по-малки по размер са се образували на още няколко места по Искърското дефиле. Калната маса е свлякла дървета и каменни късове върху пътното платно на много места. Най-опасни са падащите камъни. Точно те са голямата заплаха за хората, които минават по трасето всеки ден.

 

 

Опасност имаше и за алпинисткия екип - калните течове продължиха през деня, като направиха теренът изключително хлъзгав.  Останалата част от разчистването поеха служителите на пътната агенция.

Възстановено е движението по пътя Своге – Ребърково в района на Гара Лакатник, съобщават от АПИ. Оттам призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Подробности гледайте във видеото.