Дъжд и сняг ще вали в почти цялата страна от събота до сряда

Средиземноморски циклон преминава над Гърция и Турция, който в рамките на деня ще засегне южната половина на нашата страна. По-значителна облачност и валежи от дъжд ще има в Централна, Южна и Югоизточна България. В Родопите ще вали сняг. Вятърът вече утихна и днес ще е слаб почти в цялата страна. Температурите следобед ще са между 6 и 11 градуса. Най-топло ще е по долината на река Струма.

В планините на Югозападна България и някои масиви на Стара планина ще превали сняг, в Странджа и Сакар – дъжд. Вятърът ще е по-слаб в сравнение с последните дни, а температурите в топлата част на денонощието ще са между минус 6 и плюс 1 градус.

Прогноза за времето (19.03.2021 - сутрешна)

С настъпването на астрономическата пролет в събота до сряда страната ни отново ще попадне под влиянието на обширна многоцентрова система с ниско налягане. В събота около обяд от югозапад ще завали първо дъжд, а с падането на температурите - и мокър мартенски сняг.

В неделя вечерта и в понеделник се очакват обилни снеговалежи на много места в Дунавската ранина. Спиране на валежите се очертава чак в сряда вечерта. Дневните температури в близките дни ще се колебаят в интервала 5-8 градуса.

Сняг, дъжд и студ в почти цяла България (ВИДЕО)

На много места в страната – в западните райони, в Предбалкана и в Дунавската равнина ще се образува снежна покривка, която бързо ще се топи. Някои метеорологични модели допускат до 20-30 см снежна покривка. В планините на югозапад и в Стара планина ще се натрупат сериозни количества нов сняг.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.