История за битката между доброто и злото в наши дни

"Сбогом, Джони" е името на новия български филм по романа проф. Марин Дамянов.

"Сбогом, Джони" е преди всичко трилър, но и драма. Имаме герой, имаме трупове, имаме съспенс, трябва да треперим от страх, за да има трилър", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS проф. д-р Марин Дамянов, писател, сценарист и преподавател по кинодраматургия.

Той добави, че българските режисьори не са обучени да правят триръри. Една от идеите на сценариста е била да се направи филм по начин, по който се преподава на студентите по драматургия в НАТФИЗ.

За проф. Дамянов жанрът е важен, но има хубави и лоши филми, хубавите достигат до зрителя, докосват го, създават емоции.

За същността на главния герой Джони сценаристът разкри, че е социопат, много умен и обаятелен, не му пука за другите. Той е с латентен хомосексуализъм, а когато нещо се подтиска, се превръща в желание за власт. За преподавателят в НАТФИЗ този тип характери се намират в реалния свят откакто свят светува.

"Всеки човек има в себе си Джони, но добрият го преодолява", каза още проф. Дамянов.

Актрисата Християна Стоименова разказа за героинята си Ния и за перипетиите, през които е преминала, за да стигне до ролята, като кастингът е започнал през 2018 година.

Тя си спомни, че е била затруднена да се върне в тийнейджърските си години, но вярва, че ролята се е получила добре.

Според нея отзивите на немската публика, която е видяла филма, са много добри.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.