Очаква се силен вятър в Източна България

Над Черно море се движи зона с ниско атмосферно налягане, заради която днес денят ще е облачен в районите около крайбрежието със слаби превалявания от дъжд около и след обяд. Отново заради този циклон в областите на изток и южно от Стара планина се очаква ветровито време, с особено силни североизточни пориви край морето. В Западна България обаче денят ще е слънчев. Дневните температури ще са в интервала 11-16 градуса.

В планините – силен вятър в Централна и Източна Стара планина, Странджа, Сакар и Източните Родопи. Температурите в по-ниските райони – около плюс 4 градуса, на високото – около минус 3.

Сряда също ще е ветровита със силен вятър в почти цяла Южна България. В четвъртък и петък вятърът ще е по-слаб, а температурите ще се повишават. В събота и неделя над Балканите ще премине студен атмосферен фронт с краткотрайни и на моменти интензивни пролетни валежи, на места с гръмотевици. В деня за размисъл преди изборите ще вали на повече места в страната. Следващата седмица също ще започне с дъждовно пролетно време.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.