Театри и фитнеси ще работят при 30% от капацитета си

Разхлабват част от мерките у нас. От днес посещенията в заведения за хранене са възможни само в откритите им площи  - тераси и градини. Работното им време ще бъде ограничено от 6.00 до 23.00 часа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Магазините с търговска площ над 300 кв.м ще могат да обслужват клиенти само на откритите площи към търговския обект. Моловете, нощните барове и дискотеките остават затворени.

ПРИ 30% ЗАЕТОСТ: Как ще спазят наложените мерки във фитнесите

Театри, кина, музеи, фитнеси, спортни зали и плувни басейни от днес също отвориха врати. Те ще работят при използване на не повече от 30% от капацитета си. В спортните зали ще трябва да се спазва физическа дистанция от 1,5 метра.

Фитнес залите в моловете също могат да отворят. От бранша разбрали в последния момент.

„Организацията беше трудна, защото се изисква време да се почисти мястото, да се извика персоналът на работа”, коментира Мария Станчева, управител на фитнес зала в София.

Ресторантьори не са съгласни да работят с ограничения

През целия ден почти всички маси в заведенията на столичния бул. „Витоша” бяха заети. Мерките, които трябва да се спазват, са без промяна. Постоянна дезинфекция и отстояние между масите и клиентите.

 

 

За сервитьора Красимир Крумов, който е в бранша от 14 години, поредното отваряне носи надежда, но и напрежение.

„Отваряме и затваряме постоянно. От финансова гледна точка е доста тежко. Постоянно се наемат хора, които да почистят обектите”, поясни той.   

Голяма част от колегите на Красимир обаче остават вкъщи. Оказва се, че има ресторанти, които няма да отворят, въпреки че са имат градини или тераси.

„Причината е, че всяко едно отваряне и затваряне води до разходи”, обясни Павлин Петров от Асоциацията на заведенията.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК