Единият от пилотите е в болница

Тежка катастрофа е претърпял българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време на 50-ото издание на румънското рали „Брашов“. Пилотираният от Мишев автомобил „Пежо 208 R2“ се е забил в каменен мост, а ударът е бил от страната на навигатора му Янакиев, който е със сериозни травми, съобщава Gong.bg.

Инцидентът е станал със скорост от 105 км/час, според показанията на датчиците, монтирани в колата, а Румънската федерация по спортен автомобилизъм (ФРАС) е наредила разследване на инцидента.

ЖИВОТ НА СКОРОСТ: Рали шампионката Екатерина Стратиева за колите и здравето (ВИДЕО)

Янакиев, който е многократен шампион на България в тандем с Димитър Илиев, е бил изваден от мястото си, след като се наложило пожарникари да режат ламарините на автомобила.

Българинът е със счупвания в долната част на двата крака. Янакиев е бил откаран с медицински хеликоптер до окръжната болница в Търгу Муреш, където е опериран. Никола Мишев е излязъл сам от колата, но също е имал болки в краката след тежкия сблъсък.

Самият пилот публикува във Facebook информация за инцидента.

Здравейте приятели, Както повечето знаете вчера претърпяхме много тежък инцидент във втората отсечка на рали Брашов....

Posted by Nikola Mishev Rally on Saturday, March 27, 2021

„Янаки е в стабилно състояние и контактен, без травми по главата и органите. За съжаление, има счупвания на краката“, написа Мишев. А по-късно пусна още един пост с текст: „Знам, че питате и се интересувате от състоянието на Янаки. Той днес беше опериран, като според лекарите операцията е успешна и той е в добро състояние. Очакваме още една интервенция в идните дни преди да се приберем в България. Засега всичко върви по план и в правилна посока. Благодаря ви за подкрепата!“.

Здравейте приятели, Знам, че питате и се интересувате от състоянието на Янаки. Той днес беше опериран, като според...

Posted by Nikola Mishev Rally on Tuesday, March 30, 2021
Редактор: Станимира Шикова