След повече от година на ограничения – примириха ли се публиката и артистите със затворените театри

Изкуството в условия на пандемия. След повече от година на ограничения – примириха ли се публиката и артистите със затворените театри, опери, галерии, кина. Или културният живот намери начини да съществува успоредно, онлайн, понякога дори – тайно и на пук на забраните.

И ако утвърдените имена и институциите имат някаква възможност да чакат и отлагат, какво правят студентите, за които всяка година обучение е важна и дори определяща за качествата, с които след това ще излязат на пазара, на сцената, сред конкуренцията. Гости в "Социална мрежа" са актьорът, режисьор и преподавател проф. д-р Ивайло Христов и примабалерината, хореограф и преподавател Маша Илиева.

По думите на балерината е трябвало да правим онлайн изпити, в случая е имало и писмен. Преподава исторически танц, най-трудно им е било с меноета. Но им е било забавно накъде трябва да се движат.

Според Ивайло Христов няма как да се случи онлайн театъра. 4-ти курс са неговите студенти, трябва да играят представления и да усещат публиката. Семестърът в НАТФИЗ е удължен. За него без да е обявена, нулевата година вече е факт.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.