От Северозапад валежите ще спират

Започналите валежи продължават. В сряда ще обхванат повече райони на изток. След обяд ще вали по-интензивно, с гръмотевици и риск от градушки в южните и източните части на страната, но най-вече в Югоизтока. Паралелно с това, от северозапад валежите ще спрат още в часовете преди обяд, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще се усилва с кулминация около обяд, когато поривите ще са най-силни в Дунавската равнина и южно от Стара планина - около София, в Пловдивско и Пазарджишко. Температурите ще се понижат леко и в най-топлата част на денонощието ще са между 11 и 16 градуса. В сила е жълт код за потенциално опасно време – в районите с валежи ще паднат до 20-25 литра на квадратен метър дъжд за денонощието, а в районите със силен вятър поривите ще са със скорост до 70-80 км/ч.

В планините вятърът ще е със силни студени пориви. Валежите ще са от сняг по високото, но с нахлуването на по-студен въздух снежната граница ще падне. В рамките на денонощието валежите почти навсякъде ще спрат, най-късно в Родопите. Температурите в сряда следобед – в интервала от минус 2 до плюс 5 градуса.

В четвъртък остава ветровито и прохладно. Валежи – само на изолирани места в Югоизточна България. В петък – облачно и сухо с динамична облачност.  От събота до средата на следващата седмица времето ще остане нестабилно с пролетни валежи, които ще са по-интензивни в понеделник-вторник.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.