Те ще бъдат разпределени между държавите в ЕС според броя на населението

„Благодаря на Урсула фон дер Лайен! Председателят на Европейската комисия ми сподели по-рано днес, че Комисията е договорила нова ускорена доставка на 50 милиона дози от ваксината на Пфайзер и Бионтех, които се очакват да пристигнат в ЕС през второто тримесечие на годината”. Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Facebook.

„Това е безспорен успех в общите ни действия срещу пандемията и поредното доказателство за европейската солидарност”, добави още той.

Pfizer ще достави на ЕС допълнителни 50 млн. дози ваксина до юни

Припомняме, че по-рано днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Pfizer ще достави на ЕС допълнително 50 милиона дози ваксина срещу COVID-19 до края на юни.

Тя добави, че днес започват преговорите с този производител за доставка на 1,8 млрд. дози ваксина през 2022-2023 година. По нейните думи се очаква преговорите да завършат бързо. Фон дер Лайен добави, че производителят ще достави в ЕС до юли общо 250 млн. дози, като допълнителните 50 млн. ще бъдат разпределени между държавите според броя на населението.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК