Тя е в напреднала бременност с второто си дете и не получи медицинско одобрение да лети от Калифорния

Макар и да не присъства на погребението на принц Филип, Меган Маркъл все пак отдаде почит на покойния съпруг на Елизабет Втора, пише edna.bg.

Херцогинята на Съсекс, която е в напреднала бременност с второто си дете, не получи медицинско одобрение да лети от Калифорния, където са установени заедно с принц Хари, до Лондон, за да придружи съпруга си на събитието.

ТРОГАТЕЛНО: Погребението на принц Филип докосна милиони сърца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен че е наблюдавала погребението от дома си, Меган Маркъл е направила още един жест към херцога на Единбург. Заедно с принц Хари са изпратили специален венец, допълнен от бележка, надписана ръкописно от херцогинята.

Украсата включва цветя със специално значение по идея на двойката, разказват от Harper's Bazaar - растението меча стъпка, един от символите на Гърция, което е препратка към корените на принц Филип, както и морска падуба, представляваща службата на покойния на херцог на Единбург в Кралските военноморски сили.

Меган Маркъл гледа погребението на принц Филип по телевизията от дома си в Лос Анджелис

Венецът е изработен от флориста Уилоу Кросли, работил преди това върху аранжировки за сватбата на Меган и Хари през 2018 г., както и за кръщенето на техния син Арчи в замъка Уиндзор.

Двойката почете паметта на принц Филип с послание в официалния сайт на организацията си Арчиуел (Archewell) в деня на смъртта му. То съдържаше следните думи, изписани с бели букви на тъмен фон: „В памет на Негово Кралско Височество херцога на Единбург, 1921-2021 г. Благодарим за преданата служба. Ще липсвате много на всички“.

ПОГРЕБЕНИЕТО НА ПРИНЦ ФИЛИП: Символи, тълкуване, история и протокол

ВЕКОВНИЯТ ПЪТ НА ФИЛИП: Принцът на кралицата, честта и морето (ВИДЕО)