Посрещаме Цветница с приветливо пролетно време

Четвъртък ще е най-топлият ден през тази седмица със следобедни температури в интервала 19-24 градуса. Вятър около обяд ще се усеща в югозападната половина на страната. Слънчево ще бъде над цялата страна преди обяд. След това от запад ще започне да се заоблачава и по-късно вечерта ще превали слабо в западните райони.

Над Източна Европа се движи студен атмосферен фронт, който над нашата страна ще е нестабилен и слаб. В нощта срещу петък ще превали слабо в западните райони, а през деня - на места из североизтока. По поречието на Дунав ще се усили вятърът, а в следобедните часове е възможно и да прегърми.

В събота над съседна Гърция ще се оформи зона с ниско атмосферно налягане. През нощта и рано сутринта от югозапад ще се заоблачи. През деня леки пролетни валежи ще има на много места южно от Стара планина, по-значителни - в най-южните области на страната.

Температурите в петък и през почивните дни леко ще се понижат с 3-4 градуса спрямо стойностите в четвъртък, но на Цветница времето ще е приветливо и с минимална вероятност за изолирани превалявания в Югозапада.