От „Има такъв народ” отказаха поканата за преговори

„Днес няма да върнем мандата. Утре ще проведем заседание и ще решим точно какво да правим с мандата”. Това заяви пред журналисти предложеният за министър-председател Даниел Митов.

„Има такъв народ” отказа поканата на ГЕРБ за преговори

Той коментира, че до момента няма никаква информация какво предлагат другите партии.

„Единственото, което знаем, е, че те си водят някакви задкулисни разговори”, заяви Митов. „Какви са тези разговори, кой с кого ги води, какви имена се предлагат – никой не знае”.

По-рано днес в пленарна зала депутатът Тома Биков заяви, че връщането ще стане още днес.

„Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес”, заяви Биков, след като стана ясно, че от „Има такъв народ” отказват поканата за преговори. Вчера същото направиха и от „Демократична България". 

 

 

„Кога ще излезете пред медиите да обясните на какви програмни намерения ще стъпи новото управление, което в тази зала очевидно има над 160 души мнозинство. Може да промените не модела, Конституцията може да промените. Деморализирате в момента цялото общество с вашето поведение. Излезте пред журналистите, дайте интервюта, спрете да мълчите и да говорите с по две изречения от тази трибуна - някакви смешки", заяви Биков. „Колеги от „Има такъв народ", дайте интервюта, обяснете на българите, на вашите избиратели какво смятате да правите. Конституционната процедура не забранява да обясните какви са ви политическите, икономическите намерения. С кого искате и с кого не искате да управлявате. Ще управлявате ли изобщо или отиваме към служебно правителство, за да могат хората да си направят плановете. Спрете да злоупотребявате с доверието на собствените си избиратели”, обърна се Биков към депутатите от „Има такъв народ”.